Nu, nu-i vorba despre binecunoscutul grup muzical umoristic Vacanța Mare, ci despre un program gândit, scris (cu greșeli) și asumat de Adrian Streinu-Cercel. Cel cu Matei Balș.

Am mai zis că nimeni nu-i perfect, dar la noi orice om care la un moment dat pare normal, nu trece mult timp și dezamăgește. Așa s-a întâmplat și de această dată. Mi-aţi putea reproșa că sunt prea credulă, că așteptările erau prea mari pentru un slujbaș pesedist.

De câte ori să spun că, dacă nu aș crede că pot exista oameni capabili prin toate partidele, ar trebui să mă ascund într-o văgăună? De ce? Pentru că incapabili sunt peste tot, măcar să fie la fel și cei capabili.

Revenind la subiect, Vacanța Mare este propunerea de repornire a economiei înaintată Ministerului Sănătății de către eminentul medic pomenit mai sus. Dar, spune el, înainte de repornire important este să fie scoase persoanele de peste 65 de ani din familii (dacă nu locuiesc singure) și instituționalizate timp de trei luni într-un cămin, azil, spital (nici nu mai contează ce) pentru „a fi protejate”.

Doamne, mai avem oare vreun pic de minte? Păi cum să-i scoți pe oameni din casele lor și să-i duci departe de familii? N-ar putea să-l lămurească un psiholog ce repercusiuni ar fi asupra psihicului unor persoane înaintate în vârstă, care oricum s-au simțit discriminate în toată această perioadă prin alocarea celor 2 ore de libertate?

Vacanța Mare? Asta-i vacanță sau denumirea programului e la bâză, să nu-i spun la mișto? Domnule manager-cercetător-medic, nu ai pic de haz sau de minte (depinde)! Ba dimpotrivă, dacă vrei să faci experimente pe seama unei categorii defavorizate, ia-ţi gândul!

*****

Sursa foto: 24-ore.ro

Publicitate

19 gânduri despre „Vacanța Mare?

 1. Subscriu la cele spuse de tine, Constanța. De altfel, Președintele Academiei, Prof. Ioan-Aurel Pop, se declară stupefiat de ideea de a carantina bătrânii de peste 65 de ani – o idee nazistă, preluată la indigo de la dna Ursula von der Leyen. Pentru ei, promotorii NOI și CEILALȚI, starea de urgență sună așa: dați drumul la Agenda Noastră, acum e momentul!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Pe mine m-a uimit persoana asta, Streinu-Cercel. Adică, nu înțeleg cum a putut gândi atât de anti democratic. Până acum nu părea să aibă astfel de idei și dintr-o dată, așa… Câți oameni pot fi atât de cameleonici? Și de ce?

   Apreciat de 1 persoană

 2. Te ştiu de fată cu capul pe umeri, adică minte sănătoasă, cu judecată, că altfel te-aş suspecta…Tot ce vine din țară are darul de a mă dărâma…Întreb, nu, nu eu am zis asta, ci mama, o femeie trecută de 80 de ani, „unde sunt oamenii cuminți din țara asta!?” Chiar aşa, unde sunt!? În toate spitalele din zonă s-a ținut o rugăciune colectivă. Mulți dintre cei care am avut prieteni care lucrează în spitale am fost invitați la această rugă. Sigur, rugăciunea este în engleză şi îl cheamă pe Iisus în ajutorul oamenilor…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Tocmai pentru că sunt cu capul pe umeri nu-l înţeleg pe nebunul ăsta. Mai sunt câţiva oameni normali pe aici, câţiva oameni care i-au desființat programul și au liniștit pe bieţii noștri bătrâni și așa greu încercaţi.
   Ai grijă de tine, Aura! Vremuri urâte ne-au prins din urmă.
   S-auzim numai de bine!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Un om cu judecată nu-l poate înțelege pe un dezaxat! Cum o fi ajuns acolo, sus!? Nu e greu de înțeles! Ceea ce este regretabil, este că în capul lor nu există nici o idee proprie. Adună de la alții şi le amestecă, apoi le trimite în eter! Ce iese!? Doamne, feri! Ai grijă de tine!

    Apreciat de 1 persoană

 3. Un astfel de personaj ar trebui extras din societate și izolat, mai ales că o fi având vârsta de peste 65 de ani, dar și gânduri senile pe deasupra. Eu am auzit această știre de la altcineva și nu mi-a venit să cred până nu l-am văzut pe Iohannis combătând-o. Problema e că mulți au luat-o de bună, iar asta a afectat starea de spirit a românilor.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu cred că are 65 de ani, dar ar trebui oricum extras pentru că are niște idei periculoase, iar funcţia îi conferă credibilitate.
   De aceea starea de spirit a românilor a fost atât de puternic influenţată și a fost necesară dezminţirea la nivel înalt.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.