Aprilie 2020. Cine s-ar fi gândit în decembrie 2019 că va urma un an în care omenirea va sta pe loc? Cred că nici nu puteam înţelege cum ar fi posibil. SF clar!

Eram pregătiţi să-l luăm pe sus, noul an, fiecare își programase (chiar plătise) excursii, vizite, concerte, când am simțit prezenţa distructivă a virusului printre noi. Sutele de milioane de oameni din întreaga lume intrați în șomaj (tehnic sau cu o altfel de finanțare din partea statului) se gândesc acum că până mai ieri au avut un loc de muncă, dar că nu pot fi siguri că după reluarea activităților oprite din cauza pandemiei vor mai avea unde sau pentru cine munci.

Uneori mă întreb de ce omenirea a folosit bugete enorme pentru înarmare și apărare? Arme cât mai sofisticate, soldați cât mai bine pregătiţi. La ce bun? Șase miliarde de dolari erau suficiente pentru a dezvolta într-un laborator un virus care s-o distrugă.

Adevărul, dacă îl vom afla vreodată, ne-ar ajuta în măsura în care am învățat ceva din ce s-a întâmplat. Informațiile venite din diverse surse, nu toate credibile, conduc spre același început. Personal nu prea cred în coincidențe, iar în „adevărul comunist” niciodată, că am avut ghinionul să-l trăiesc, dar cum se face că primele cazuri de contaminare cu SARS CoV-2 sunt semnalate în Wuhan, în China, în orașul unde există un laborator care cu asta se ocupă: studiază virusuri? De ce nu în alt oraș? De ce nu în altă piaţă de animale din China?

Apoi mai este în discuție diferența de zile dintre apariția primului caz și data raportării sale la OMS (Organizația Mondială a Sănătății), precum și numărul real al celor infectați și al decedaților. Chiar rezidenții din Wuhan pun sub semnul întrebării credibilitatea datelor raportate. Decesele din perioada respectivă (3304) ar fi de 12 ori mai multe, dar dovedirea cauzelor reale este greu de făcut în condițiile în care foarte mulți chinezi tac.

Toate aceste dezinformări au împiedicat multe state să aprecieze adevărata periculozitate a coronavirusului SARS CoV-2 și, prin urmare, să-și ia măsurile de siguranță. Din nefericire am aflat adevărul din Italia și Spania, când virusul ne sufla în ceafă. Au urmat Germania, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, în total 210 state cu peste 2.700.000 de persoane confirmate pozitiv și aproape 200.000 de decese de Covid-19, după ultimele raportări.

Cercetători cunoscuți și apreciați în întreaga lume – și aici amintesc pe laureatul premiului Nobel pentru medicină Luc Montagnier, dar și pe microbiologul Piotr Chumakov, cercetător șef la Institutul de Biologie Moleculară Engelhardt din Moscova – afirmă că acest coronavirus a fost creat în laborator de oamenii de știință din Wuhan încercând să obțină un vaccin contra HIV. Ce i-a determinat să facă astfel de afirmații care sunt greu de dovedit? Savantul rus declara într-un interviu acordat ziarului Moskovsky Komsomolets „Există mai multe inserții, adică substituții ale secvenței naturale a genomului, ceea ce i-a conferit proprietăți speciale”. De altfel chinezii și americanii lucrau împreună la proiectul vaccinului anti HIV.

Nimeni nu-i acuză că ar fi eliberat intenționat acest coronavirus în natură, ci pentru faptul că nu au anunțat la timp incidentul, încercând să-l ascundă, apoi să-l minimalizeze, producând multe decese pe întreaga planetă și cauzând criza economică la nivel mondial. Amintesc Societatea de avocatură Freedom Watch care împreună cu compania texană Buzz Photos au intentat un proces la Curtea de district a Statelor Unite pentru Districtul de Nord din Texas împotriva Guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virusologie din Wuhan și a conducerii acestuia. Așa cum se arată în acţiune, armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925, iar acest coronavirus este socotit prin repercusiunile dezastruoase o armă biologică.

Cristian Matache în articolul său „Începe marea izolare a Chinei! Europenii, americanii și japonezii au declanșat deja operațiunea” atenționează asupra eforturilor pe care europenii, americanii și japonezii le fac pentru limitarea influenței Chinei care ar putea cumpăra participații în companiile lor și au început mutarea producției din China. Și coreenii de la Samsung au închis definitiv producția de telefonie mobilă din China.

Într-un articol publicat în USA Today, americanii cer „izolarea Chinei de lumea civilizată până când comportamentul ei se va schimba”. Profesorul Glenn Harlan Reynolds de la Universitatea Tennessee susține în acel articol că „Suntem în situația actuală, cu decese și devastare economică mondială, deoarece China a abordat criza cu obișnuitul ei mix de nesinceritate, incompetență și banditism”.

Da. Anul 2020 este anul în care o minciună susținută până în 20 ianuarie de Beijing (și anume, netransmisibilitatea virusului Wuhan de la om la om, în timp ce companiile de stat și oficialii chinezi cumpărau în regim de urgență din întreaga lume echipamente de protecție medicală: măști și mănuși) a făcut ca omenirea să stea pe loc. A semănat moarte și criză economică mondială.

Pentru toate aceste fapte, mă întreb dacă nu ar fi normal ca vinovatul să dea socoteală în fața omenirii pentru tot răul pe care l-a făcut. Și nu mă gândesc neapărat la despăgubiri bănești, deși sutele de mii de familii care i-au pierdut pe cei dragi, milioanele de contaminați sau miliardele de oameni care vor suferi din cauza recesiunii au dreptul la despăgubiri. Mă gândesc dacă nu ar trebui să i se interzică Chinei să mai desfășoare astfel de cercetări în laboratoarele sale, iar pentru ce au cauzat omenirii sute de ani ar trebui să treacă pentru a mai avea acest drept.

*****

Sursa foto: rfi.ro

Publicitate

19 gânduri despre „Anul în care omenirea a stat pe loc

    1. Când iei o astfel de măsură împotriva unui stat, gândesc eu, nu te bazezi pe raportările lui, ci îl supraveghezi instituind baze militare pe teritoriul său. Așa cum s-a procedat cu Germania după al 2-lea Război Mondial, de exemplu.

      Apreciat de 2 persoane

  1. Eu cred ca a fost un atac asupra lumii facut cu buna stiinta. Speculatii de gen atac asupra Statelor Unite/ monopol economic… nu stiu. Ma gandesc la miile (??) de chinezi din intreaga lume care s-au dus in tara natala ca sa serbeze anul nou chinezesc. Li s-a permis intrarea si iesirea din China in plina pandemie si asa au dus virusul in lumea intreaga. De ce Italia? Acolo sunt principala mana de lucru in industria textila/moda. Restul a urmat.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, tocmai sărbătorirea anului nou chinezesc, sărbătoare la care circulația chinezilor în și dinspre China era foarte mare m-a pus și pe mine pe gânduri, dar, Cristina, nu poţi acuza fără dovezi, oricât de bună ar fi logica. Aș vrea să-i văd răspunzând măcar pentru incompetenţă, neglijență și minciună.

      Apreciază

  2. Bun articol! Foarte bun! Tocmai citisem şi eu declarația laureatului premiului Nobel. Dar eu am citit şi altceva care m-a bulversat: că primele cazuri au apărut prin octombrie/ noiembrie. Dar au fost tratate ca fiind nişte „simple pneumonii”. Apoi ar fi apărut acea familie, numită „0”, tata, mama şi fiul. Fiu care avea „ceva” în plămâni ca sticla pisată. Era în noiembrie 2019. China nu va spune adevărul niciodată. Tu ştii că eu am mai spus asta chiar aici la tine, ceva se ascunde totuşi în spatele acestei nenorociri! Ce!? Poate nu vom şti niciodată! Cert este un lucru: nimic nu va mai fi la fel. Eu locuiesc la 15 minute de plaja nr 1 a US. Ştii ce fac acum hotelierii!? Pregătesc deschiderea plajelor! Cum!? Cu paravane între şezlonguri!
    Să auzim de bine!

    Apreciat de 2 persoane

    1. La decalajul dintre primele cazuri (octombrie-noiembrie 2019) și data la care au fost raportate, precum și la minimalizarea efectului virusului asupra organismului uman fac referire în articol. Nu mai punem în discuţie negarea transmisibilităţii de la om la om. Sunt cauzele pentru care celelalte state nu au știut cum și cât trebuie să se pregătească în lupta cu acest coronavirus. Pentru toate aceste fapte China trebuie să suporte consecințele.
      Mulţumesc pentru apreciere, Aura!
      Ai grijă de tine!

      Apreciat de 2 persoane

  3. La fel cum egalitatea diferă între oameni, în funcție de bani și putere, așa este și între țări. China e prea puternică și o are aliată pe Rusia, pentru a i se putea impune ceva din afară. Mai ales atâta vreme cât are un regim comunist în care partidul contează, iar oamenii devin adesea cobai. Sancțiunile tot plebea le suportă, oricât de dure ar fi ele, așa cum se vede în Coreea de Nord. Doar Soarta mai face uneori dreptate.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Când raportez China și Rusia la restul omenirii consider că și ele pot fi obligate să răspundă pentru greșelile pe care le fac.
      Știu că plebea e cea care suportă în astfel de cazuri, să nu crezi că nu m-am gândit. Dar, dacă îţi place să trăiești cu mai nimic, mâncând aproape tot ce mișcă, dacă faci copii întruna fără să te gândești că ajung să lucreze pe nimic și să fie exploataţi, dacă taci și accepți ca un partid să îţi închidă gura, atunci ești la fel de vinovat ca și conducătorii tăi cărora le-ai permis să facă din tine un NIMENI, un număr și îţi meriți pedepsele și sancțiunile primite. În fond, restul lumii n-are nicio vină că ei acceptă asta și totuși au avut mult de suferit din cauza lor.
      Scuză-mă, Petru, așa gândesc eu, mai radical!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Meh, nici nu putem sa ne intristam cu totul si sa aruncam tot anul la gunoi deoarece cateva luni au fost mai grele.
        Trebuie sa invatam sa apreciem momentele frumoase si sanatoase, iar uneori e nevoie si de un pic de greutate sa putem intelege adevarata lor insemnatate.

        Multumesc si eu! 🌸

        Apreciat de 1 persoană

        1. Aveam niște „momente” foarte faine pregătite pentru anul ăsta, de care s-a cam ales praful, iar criză economică ce ne bate la ușă n-o să ne dea ocazia niciunei bucurii.
          Știi ce-aș face cu acest an? L-aș reseta. Aș prefera să sar peste el.

          Apreciat de 1 persoană

        2. De acord. In ultima vreme am vazut atatea meme-uri si postari amuzante cu privire la aceasta situatie critica incat nici nu mai stiu daca sa rad sau sa plang.

          Reset sounds good 😉😍

          Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.