Cine este personajul? Un pui de dac răsfăţat de mămuca și tătucul, acum și de președinte, un individ cam coleric, cu studii diverse „aprofundate în arest” pe alte meleaguri, aruncătorul cu buzduganul în ograda vecinului.

Prima aruncare, din nefericire și izbutită, a căzut în curtea Ministerului Sănătății. Vlad Voiculescu era cam obraznic și deranja, așa că Prâslea al nostru (mușca-mi-aș degetele cu care scriu!) și-a luat avânt, s-a dat de trei ori peste cap și, cu ceva noroc, a nimerit ţinta.

Încurajat de izbânda neașteptată și nemulţumit că Ministrul Justiţiei nu reacționează rapid la comanda sa, Prâslea s-a gândit să dea și cu el de pământ. A luat din nou buzduganul, l-a rotit, mai-mai să se rănească, dacă avea cap (!) și l-a azvârlit în curtea lui Stelian Ion.

Motivul? PNDL3. Nu știţi ce-i ăla? Un fel de pomană, pe banii noștri, pomană făcută administaţiilor locale, multe peneliste. Apropo, l-aţi văzut pe primarul ăla PNL care, acum câteva zile, zicea că este binemeritată o pensie specială pentru primari, fiindcă au o „viaţă grea” plină de interdicţii (a se citi incompatibilităţi)?

Vă întreb: de la oamenii ăștia vă așteptaţi să facă dreptate? Îi vedeţi în stare să ne scape de căpușele din justiţie, Parlament, administraţii locale, armată (da, da, o armată care n-a purtat niciun război pentru apărarea granițelor ţării, care s-o îndreptăţească la pensii de serviciu), Curtea de Conturi, Avocatul Poporului și lista poate continua… căpușe care primesc pensii nemeritate, fără contribuţii? Dacă o luăm după explicațiile lor, fiecare la locul de muncă este „important” și atunci fiecare merită o pensie specială, dar… nu fiecare are puterea de decizie. Asta e! Unii sunt mai egali ca alţii.

Pe Prâslea nu-l preocupă anularea sau impozitarea pensiilor necuvenite (promisiune de campanie), declarate de magistrați nesimţiţi drepturi legale. Nu-l preocupă nici dezastrul ce se abate pe capul românului în urma liberalizării preţului la energie, dezastru ce se vede în creșterea tuturor preţurilor. Despre valul patru de Covid… Românul e răbdător și, la urma urmei, scapă cine poate!

Pe Prâslea îl preocupă doar alegerile din partid, trebuie să scape de „Mandolină” cumpărându-i pe peneliști cu pomeni. Pentru cei care i-au ales acum un an? Dumnezeu să-i ajute! El, Prâslea, nu are timp pentru fleacuri.

*****

Foto: zf.ro

Publicitate

9 gânduri despre „Măi, Prâsleo…

 1. Recunosc, sunt tot mai pe lângă cu ceea ce se întâmplă în țară, deşi citesc ştirile, dar n-am înțeles cum e cu „viața grea” a primarilor!? A unora! Cei care se zbat pentru comunitățile lor au de lucru, dar nu e ca-n mină!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Un primar afirma că pentru ei (aleșii) este foarte greu deoarece pe perioada mandatului nu pot face afaceri și astfel sunt nevoiţi să trăiască din indemnizația de primar. Ceea ce este un neadevăr, pot avea afaceri, dar nu cu statul și ele trebuie administrate de o altă persoană. Ceea ce mi se pare de bun simţ.

   Apreciază

 2. Prâslea ăsta e tot mai plin de sine și visează deja la președenția țării. Puterea asta e ca un drog pentru mulți politicieni, iar Câțu e ultimul exemplu. Să vezi ce dureri de cap o să aibă când s-o trezi la realitate, dacă o va face vreodată.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.